Fester

På Lunds Nation är vi stolta över våra stora fester. Lunds i särklass snyggaste sexmästeri jobbar för att ni Lunds nationare ska få gå på de roligaste festerna i mannaminne. De är taggade till tusen och vill arrangera de bästa tyska ölfesterna, traditionsenliga sittningarna och fuldansande eftersläppen. Klicka på länkarna nedan för att få veta mer om nationens olika fester.

novisch

Novischfesten

Novischfesten är legendarisk i många studenters minne. Det är vanligtvis den första gången en novisch får smaka på studentikosa traditioner och uppleva charmen med en riktig sittning. Novischfesten är ett måste för dig som är ny i lund! Sittningen brukar få avsluta nationens novischvecka.

IMG_2331

Gåsfesten

Gåsfesten är en traditionsenlig skånsk middag som firas i november. Här samlas många gamla vänner och trogna nationsmedlemmar för att tillsammans avnjuta svartsoppa, gås och skånsk äppelkaka. Platserna är begränsade men alla är välkomna att köpa biljetter.

finfesten-top

Finnfesten

Året var 1967, Högertrafiken införs i Sverige; Jamie Foxx, Kurt Cobain och Pernilla Wahlgren tog sina första andetag; All you need is love och Something stupid var listettor; Djungelboken hade biopremiär och tre visa Lunds Nationare höll det första ordenskapitlet i Domkyrkan.

varfest-5

VÅRFESTEN

Vill du dansa till tonerna av världsartister på Lunds Nation? Vårfesten öppnar upp vår mest älskade innergård och välkomnar alla till dans, god mat och alldeles fantastisk festivalstämning.

oktoberfest-1

OKTOBERFESTEN

Året var 2003 då Lunds Nationare för första gången samlades för att tillsammans fira den tyska högtid som kallas Oktoberfest. Nu, många år senare, bjuder vi in till vår alldeles egna hyllning till ölfestivalen! Plocka fram din dirndl och knästrumporna, dra på dig dina lederhosen och fröjdas då det är dags för Oktoberfest!

julfest-2

JULFESTEN

Lunds Nation bjuder in till den underbara Julfesten! I december välkomnar vi er till en fest i julen, värmen, maten och gemenskapens tecken. Det kommer bjudas på julmat, underhållning och dans!